Klikken en klaar is Kees!

Ontdek ons innovatieve kliksysteem dat het monteren van kasten moeiteloos maakt. Onze panelen klikken gemakkelijk in elkaar zonder het gebruik van gereedschap. Het kliksysteem is niet alleen stevig, maar ook volledig onzichtbaar, waardoor zelfs de binnenkant van je kast er prachtig uitziet.

Omdat alle panelen kant-en-klaar in een doe-het-zelf pakket bij jou thuis worden afgeleverd, hoef je alleen maar de stappen te volgen in jouw persoonlijke handleiding, speciaal opgesteld voor jouw unieke kast.

Tip

Haal een buddy in huis. Vanwege de kwaliteit kunnen onze panelen wat zwaar zijn, dus bij grotere kasten is het het beste om met twee personen te werken.

Stap 1: plaats het platform en stel de poten

Verstel de pootjes totdat de gewenste hoogte is bereikt en de plint onder het platform past. Zorg ervoor dat alles waterpas staat en de basis is gereed.

Stap 2: klik het platform in de zijwand

Schuif het platform in de zijwand van de kast. Dit is de eerste kennismaking met ons vertrouwde ‘klik’-geluid!

Stap 3: klik de plint in de zijwand

De plint past perfect onder de hoogte van het platform. Klik deze vervolgens vast aan de zijkant.

Stap 4: achterwand, ‘klik’

De achterwand draagt bij aan de stevigheid van het meubel. In dit geval heeft het een dikte van 18 mm, waardoor het uiterst robuust is.

In de achterwand bevinden zich 2 pinnetjes die overeenkomen met de gaatjes in het platform en/of de horizontale verdeler. Schuif de achterwand over het platform of de horizontale verdeler totdat de pinnetjes in de gaatjes vallen.

Stap 5: klik de horizontale verdeler in de zijwand

Net zoals het platform, klik je de horizontale verdeler in de zijkant van je kast. Zorg ervoor dat de pinnetjes van de achterwand in de gaatjes van de horizontale verdeler vallen.

Tip

Het systeem vereist wat druk om goed vast te klikken. Aarzel niet om stevig te duwen om het goed vast te zetten.

Stap 6: plaats scharnierplaatjes in de zijwand

Dit Inserta scharnierplaatje van Blum kan zonder gereedschap worden gemonteerd. Plaats het scharnierplaatje in het voorgeboorde gat in de zijwand. Wanneer je de hendeltjes naar achteren duwt, zal de scharnier zich in het hout trekken.

Stap 7: plaats scharnieren in de deuren

Ook hier biedt de Inserta-lijn van Blum het voordeel van snelle montage, geheel zonder gereedschap. Plaats de scharnieren in de deuren en duw de hendel naar achteren.

Stap 8: klik het scharnier in het scharnierplaatje

Monteer de deur door het scharnier in het scharnierplaatje te klikken. De deur kan net zo makkelijk weer gedemonteerd worden.

Stap 9: bevestig het push-to-open systeem

Blum Tip-on is ontworpen voor greeploze deuren. Het is eenvoudig te activeren door op de deur te drukken. Hierdoor zal de deur ver genoeg opengaan om vervolgens handmatig verder te kunnen worden geopend (ongeveer 38 mm).

Door deze handmatige bediening kan de deur verder naar binnen en naar buiten worden afgesteld voor een extra strakke afwerking.

Twee rechterhanden nodig? Onze Kastmakers staan voor je klaar!

Ondanks dat de installatie snel en moeiteloos kan zijn, heb je wellicht niet de tijd of de middelen om de kast zelf te monteren. Geen probleem! Wij staan klaar om te helpen.

Neem contact met ons op via ons contactformulier en laat onze deskundige Kastmakers de klus voor je klaren.